Uw woning Opplussen?

Niet de bewoners, maar onze huizen zijn gehandicapt.

Centrale vergendeling, stuurbekrachtiging,elektrische bedienbare zijruiten, airconditioning, ABS en airbags en schitterende interieur. Het wordt steed moeilijker een auto te vinden waar deze comfort zaken niet standaard inzitten. En natuurlijk : We zijn gesteld op ons comfort en onze veiligheid. Bijzonder zelfs!

Als we kijken hoe het thuis bij veel nederlanders met het comfort is gesteld, dan vindt je deurdrangers die doorgangen bemoeilijken, buitendorpels van 10 cm hoog, slechte verlichte hallen, trappenhuizen en galerijen, drempels door het hele huis, douche bakken met hoge instap, gladde badkamervloeren en gebrekking houvast op de trap.  Als u deze hindernissen wilt vermijden en u kijkt dus kritisch naar uw woning en u vindt dat er nog het nodige te verbeteren is, dan noem wij dat dan OPPLUSSEN

Opplussen, wat is dat?

Opplussen is het aanpassen van de woning voor 55+ of voor mensen met een lichte functiestoornis. Doel is de woning veiliger te maken en ongevallen te vermijden.

Je hoeft niet gehandicapt te zijn om te denken aan opplussen. Het gaat om het wegnemen van barrieres in en om de woning. Een trap voor de voordeur is net zo onpraktisch al je met de rollator binnen wil als met met een kinderwagen of buggy.

Volgens stichting Consument en veiligheid gebeuren er veel ongelukken in en rond het huis. Ouderen zijn niet alleen kwetsbaarder, maar ook vraagt hun genezingsproces meer tijd. De meeste ongelukken gebeuren op de route slaapkamer-badkamer(toilet) en op de trap. We struikelen over drempels of glijden uit op gladde vloeren. Met relatief eenvoudige bouwkundige aanpassingen of voorzieningen kunnen we veel van die ongelukken voorkomen.

Wilt u na een kritische kijk op uw woning meer informatie neem dan contact met ons op.

meer hierover kunt u ook vinden op www.woongemak.nl 

Contact